Mattias Nordins
kontrollpanel

version 0.0

Obehöriga äga ej tillträde till denna sida.
ALLA inloggningsförsök loggas


Lösenord:
Hantera besöksloggen
Hantera besöksloggen
Hantera chat loggen
Hantera chat loggen
Hantera fotoalbumet
Hantera fotoalbumet
Hantera filmarkivet
Hantera filmarkivet
Hantera humorarkivet
Hantera humorarkivet
Hantera fel loggen
Hantera fel loggen
Hantera ikonarkivet
Hantera ikonarkivet
Hantera kalendern
Hantera kalendern

Page last updated 11/8/2022 2:57:3       This page has been visited: 151 times. 1 today. 3 yesterday.

                       
Denna sida publiserades 2008-02-10 av Mattias Nordin. Show statistics... Last indexed by Google 3/17/2023 10:57:Här följer lite ointressant vetande om Mattias Nordin, Uppsala.
Hmmm... Det är inte alltid lätt att presentera sig själv. Här kommer ett halvhjärtat försök.

Jag heter Mattias Nordin och jag är född i Västerås 1973. Har under min uppväxt bott i Öregrund från fyra års ålder till och med 18-19 års ålder ungefär. Familjen bodde i ett egettillverkat, rött trähus, med vita knutar på hasselgatan 3 i Öregrund. I och med att Öregrund är en liten stad så blev det till att åka buss mycket. I öregrund fanns det vid den tidpunkten bara skola till årskurs 6.
Från årskurs 7 blev det till att börja pendla till frösåkerskolan i Östhammar. När det väl var dags att börja gymnasiet så blev det till att åka ännu längre. Jag ville studera något som hade med datorer att göra men på den tiden (vad gammal jag låter) så fanns det inte några datarelaterade utbildningar. Det blev till att plugga en treårig EL-industriteknisk utbildning. Denna fanns närmast i Gimo.

Har studerat i Öregrund, Östhammar, Gimo och Linköping. Var sedan tidigt mycket intresserad av datorer.

Har ägt Atari 520, Amiga 2000, PC 386:a, PC 486:a osv... Amigan var dock en av de roligaste (av de äldre) måste jag säga.

Jag gjorde lumpen på F16 i Uppsala. Körde tunga fordon och passade på att ta *,B,C,DE,E körkort civilt efter tjänstgöringen. Flyttade ner till Linköping med tre barndomskamrater. Studerade en IT-utbildning och hade fantastiskt kul. Vi delade på en femma och levde lite som i tv-serien vänner.

Efter Linköping jobbade jag som tennisinstruktör i UTK hallen i Uppsala. Jag har steg 3+ utbildning och har tidigare jobbat flertalet sommrar som instruktör i Öregrund.

Fick så småningom jobb på IT-supporten på PharamaSoft i Uppsala. Flyttade då till en lägenhet i Fålhagen där jag faktiskt fortfarande bor kvar. Trivs jättebra.

Efter fem år på PharmaSoft sökte jag nytt jobb och det stod att välja mellan en datakonsult tjänst på QD eller en System administratör tjänst på IAR Systems AB. Jag valde efter många om och men IAR Systems AB och det är jag glad för för IT-bubblan sprack ungefär vid denna tidpunkt.

Jag tränar gärna och mycket. Just nu är det enbart Ju-justsu Kai och Innebandy som gäller.

Har du haft kontakt med mig i tjänsten? Glöm ej att lägga till mig på din "linked in" sida. Här hittar du mitt linked in nätverk.

Teknisk specifikation

 • 173 cd lång
 • 71 kg lätt
 • Inte längre så blond som jag en gång har varit.
 • Blåa ögon
 • 40 i skostorlek

Några av mina åsikter och värderingar.
 1. Politik: Jag anser mig nog vara en moderat eller liknande. Ogillar starkt att fastighetsskatten påverkas av att du tex renoverar huset för att spara engergi. Med nuvarande regler är det i många fall en förlustaffär att skaffa treglasfönster för att isolera bättre pga av att du då måste betala mer i skatt.
  Den absolut sämsta skatten (förutom den nu avlidne arvsskatten) är i min åsikt förmögenhetsskatten. Visst kan det låta vackert att säga att de som tjänar mer ska betala mer i skatt men det som händer med en förmögenhetsskatt är bara att det som har en förmögenhet skatteplanerar och flyttar inkomsterna utomlands och betalar därmed inte någon skatt alls. Låt en del folk vara förmögna i sverige. I och med att du betalar skatt procentuellt så betalar förmögna personer alltid mera skatt (räknat i kronor).

 2. Semesterersättning: Nej tack. Varför existerar semesterersättning? Det är ju totalt ologiskt. Tänk dig själv i rollen som arbetsgivare på ett litet företag. Din ende anställde går på semester och du måste betala honom extra mycket pengar för att han inte är på arbetet. Typiskt svenskt sossepåhitt. Bidragspolitik. Gör det mer attraktivt för arbetsgivare att anställa folk istället...

 3. Hållbar utveckling: Visst jag är ganska bekväm och inte den bästa på att tex återvinna saker. Men konceptet med hållbar utveckling står jag för. Mycket intressant om hållbar utveckling finns att läsa på http://www.regeringen.se/sb/d/1591

 4. Energipolitik: Definitivt JA till kärnkraft. I alla fall till dess att någon uppfinner någon bättre energikälla. Visst finns det risker och idag så vet vi inte hur vi ska bli av med allt radioaktivt material, men kunde det lösas, och det tror jag att det gör i framtiden, så är det skonsam energi mot våran stackars planet.
  När det gäller el-priserna så blir jag nästan mörkrädd. Alla politiker som pratar om att vi måste dra ner på energiförbrukningen gör mig upprörd. Bygg ett nytt kärnkraftverk istället. Vi importerar ju redan smutsig el från utlandet. Den dagen som elbilarna blir en stor succe kommer det då bli lika dyrt att köra dem som bensindrivna bilar pga att elen är lika dyr som bensin?

  El-drivna bilar tror jag starkt på. Finns det något bolag som satsar hårt på dessa så ska jag köpa aktier i bolaget. Det största problemet med eldrivna bilar som jag känner till är batterierna som idag är tunga och inte klarar av att spara energi speciellt bra. Men om man tänker efter på alternativet. Dagens förbränningsmotor. Vilken dum konstruktion det är rent eknomiskt. Det är väl känt att mekanik är av ondo för att det alltid finns friktion inblandat. I en motor gör vi det ännu värre och slänger in lite högexplosiva gaser och tänder på det hela så det blir lite explosioner i motorn. Det låter väl hälsosamt?
  Tänk dig en bilmotor som inte behöver någon motorolja, väger betydligt mindre då motorblocket inte behöver vara kalibrerat för att motstå krafterna från en mindre explosion, har betydligt längre livslängd, består av 90% mindre delar och är totalt ljudlös... Lägg sedan till att (förutsatt att el var billig) så skulle den vara fantastiskt mycket billigare att köra och äga.

 5. Kameraövervakning: Det var mycket tal om kameraövervakning i samband med alla terroristdåd världen över. Min kommentar till kameraövervakning. Ja tack. Speciellt i tunnelbanor och dyligt. Men det måste vara tydliga regler för hur övervakningsmaterialet får hanteras.

 6. Religon: Jag anser att religoner antagligen tillför något gott för de som väljer att tro på det. Men jag personligen är väldigt antireligös. Hur många "religösa krig" finns det inte igentligen. Det här ämnet skulle jag kunna skriva sidor om men vi hoppar över det tror jag... En liten kommentar bara. Varför blev det ett sådant fantastiskt liv för att en icke troende ritade en bild på någon muhammed? Deras egen religon hindrar DEN TROENDE från att av någon idiotisk anledning titta på bilder på muhammed. Notera, den troende. På tidningen i danmark fans det inte några troende så de får rita hur många teckningar de vill, om de ska följa deras egna regler. Jag blir så trött...